Sel aastal on Järvamaa toidumaakond. Ka Konna maja ja selles asetsev kohvik-resto Ajatu panustab sellesse. Omavalmistatud toit kohalikust pakendita ostetud toorainest võimaldab vältida pakendiprügi.
Alustame 29. mail tervislikuma grillimise teemadel. Suve peale tuleb sündmusi veelgi.
Üritus kestab kell 12:00-15:00.
Uurime, kuidas grillida tervislikumalt ning millised võimalused ja valikud selle tarbeks soovitada on. Piilume valmisgrilli pakendi peale, mida “huvitavat” poelettidel pakutav sisaldab. Mida saame ise ära teha, et grilliõhtu oleks tervislikum, kuid kindlasti sama maitsev.
Teeme ka kodust rabarberilimonaadi ning mekime võilillesiirupit.
Meenutame, kuidas täpselt maitses nostalgiline sütel küpsetatud kartul ning mida magusat panna grillile – ja sedagi loomulikult tervislikult.
13:00 – Õpituba
Valmistame naadipestot ja koduseid majoneese. Võimalus valmistada heast ja paremast endale sobiv pesto või majonees. Katsetame koos, kuidas tervislikumalt suveõhtut veeta. Üritust toetab LEADER programm.